Ett ögonblick...
Tumba – Gemensam gård med tydliga säsongsvariationer
10
“Jag vill tacka för ett professionellt arbete och bemötande”

En samfällighets gemensamma innergård har gjorts om till en vacker och lättskött plats att se på och vistas i. Växterna är tåliga, lättskötta och långblommande buskar i kombination med vintergröna marktäckare och enstaka pelarformade barrväxter samt frodiga perenner i starka färger. Den ursprungliga planen har behållits bortsett från att en stor sandlåda togs bort och att istället det sällan använda lusthuset omvandlades till en sandlåda med soltak.

Ett vackert buskage har tre funktioner, för det första kommer det att dölja bilparkeringen från innergården men samtidigt jämna ut sluttningen vilket gör innergården mer inbjudande. Sist men inte minst är buskaget vackert att se på och doftande under högsommaren. Under vintertid är det fokus på att mycket vintervackert syns utifrån innergården, under våren exploderar entréhörnet i en rejäl vårblomning, under sommaren blommar och doftar det inne i innergården för att locka till samvaro där och under hösten fortsätter flera långblommande och även doftande perenner och buskar samtidigt som vackra höstfärger bryter fram i de olika lövverken.

För att säkerställa en god och regelbunden skötsel har föreningen en tillhörande skötselkalender som gör att arbetet både kan fördelas och prioriteras lätt under gemensamma gårdsstädningar.

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin