Ett ögonblick...
Våra tjänster
Scrolla ner

Vi vill ge dig en välplanerad trädgård som är lika lättskött som den är vacker eftersom vi vet att många behöver mer tid för njutning och mindre tid för jobb. För att du ska få ut så mycket som möjligt av din trädgård planerar vi den även efter var i trädgården du vistas mest under de olika årstiderna. En trädgård du kan njuta av året runt.

Garden by annas huvudtjänst är trädgårdsdesign och vi verkar i hela Stockholm med omnejd. Trädgårdsdesign eller design av andra typer av gröna miljöer i Stockholm är vår allra vanligaste tjänst. Vår ateljé har vi i Sickla, Nacka strax utanför Stockholm. Här beskriver vi våra vanligaste tjänster utifrån vårt arbetsflöde, från första mötet till anläggning och skötsel. Garden by anna anlitas även för skribentarbeten, event, kurser och seminarier hos företag och föreningar i Stockholm med omnejd. Fråga oss gärna så hittar vi annorlunda och spännande lösningar som passar din organisation.
Trädgårdsdesign är dessutom inte minst en högt uppskattad gåva. Vi har fått i uppdrag att designa både brudpar och födelsedagsbarns trädgårdar och har även genomfört en total make over inför studentfesten.

Konsultation

Vi startar upp nya projekt med ett rådgivande möte på plats. En konsultation är en rivstart i små som stora projekt, privata som kommersiella utemiljöer. Efter vårt besök har du en första konceptskiss i din hand och kan i lugn och ro gå igenom idéerna tillsammans med hela familjen eller styrelsen i bostadsrättsföreningen i inväntan på vår offert på de tjänster ni önskar.
Vid trädgårdskonsultation i Stockholm tar vi betalt för förberedelser och restid samt den konsultationstid du önskar, ca 2 timmar brukar vara lagom. Betalning sker mot faktura i förskott.

Design

I designprocessen ligger fokus på funktion och estetik för att skapa gröna rum där du trivs. Genom en noggrant utarbetad design kan du försäkra dig om en helhet och det slutresultat som eftersträvas. En ritning över utemiljön gör det samtidigt möjligt att genomföra projektet i flera steg som spänner över flera år.
Designarbetet inleds med att göra inmätning och inventering av trädgårdens växter och vid behov även mätning av höjderna. Efter detta kan den kreativa processen starta upp på allvar med brainstormingsarbete. Varje projekt har en huvudansvarig kontaktperson samtidigt som vi alltid jobbar i team med täta designmöten.
När vi har hittat de former och idéer som vi bedömer passar er bäst träffas vi för att presentera ett grovt förslag där vi även visar inspirationsbilder och växtbilder. På så sätt är ni aktivt med under designprocessen och vi reviderar utifrån er feedback.

Vi anstränger oss gärna för att hitta den nivå av stöd som passar just er bäst. Vid längre projekt rekommenderar vi att vi startar med konceptritningar med fokus på form och funktion. När anläggningen planeras i ett senare skede är det nämligen klokt att vänta med detaljerna, detta då förutsättningarna och önskemålen kan ändras med tiden.
I ett konceptarbete ligger fokus på att placera funktioner samt att hitta formen och stilen. Vi väntar med specifika detaljer, utan ger smakprov på materialval via ett moodboard. Där ingår ett förslag på några karaktärsväxter som passar stilen som eftersträvas särskilt bra. I det detaljerade designarbetet ökas detaljnivån med materialval, mönster, ett komplett växtförslag och detaljskisser på snickerier eller metallarbeten.

Projektering

Garden by anna fortsätter att stödja dig även efter designstadiet och agerar som din projektledare under processen inför anläggningsarbetet. Vi förbereder anläggningsarbetet med att tex ta fram kravspecifikationer, tekniska ritningar och även bygglovshandlingar vid behov. Därefter träffar vi trädgårdsanläggare på plats i er trädgård för att beskriva arbetet och ser till att ni får in en offert som vi också granskar.

Vi kan även erbjuda inköp av alla växter med leverans direkt till er trädgård. Garden by anna samarbetar med plantskolor i både Sverige och Europa för leverans av växter till er trädgård.

Vanläggning och projektledning

Många kunder har inte själva tiden eller kunskapen att bistå vid anläggningsarbetet eller att finnas till förfogande för att svara på de frågor som uppkommer under arbetets gång. Garden by anna erbjuder sig därför att projektleda arbetet genom att se till att projektet löper på bra, sköta problemlösning och se till att designen följs. Under anläggningen av trädgården är vi därmed era ögon och öron och håller regelbundna byggmöten med den trädgårdsanläggare ni valt. Vi avslutar med en noggrann protokollförd slutgenomgång av arbetet.

Garden by anna bistår med plantering av växter. Vid trädplantering sköter ofta anläggaren detta i samarbete med Garden by anna eftersom en specifikmaskin krävs för uppgiften. I mycket stora projekt bistår vi med utplacering av växter – och planteringen sköts av anläggaren eller ett externt planteringsteam.

Trädgårdsskötsel och rutavdrag

När trädgården är anlagd börjar det roliga – att få njuta av att se trädgården frodas och växa till sig! De flesta av våra kunder önskar lättskötta trädgårdar, och vi har ett antal olika knep för att minimera skötselarbetet när vi designar trädgårdar. Hur en trädgård utvecklas beror till stor del av skötseln, men även en lättskött trädgård kräver en större insats initialt.
De första åren är bevattning och ogräsrensning viktigt, men för den som inte har tid eller lust kan vi erbjuda trädgårdsskötsel, som komplett regelbunden tjänst eller via punktinsats. En helhetstjänst kan vara särskilt attraktiv under de första skötselintensiva åren, men många av våra kunder – som tex bostadsrättsföreningar – väljer att köpa denna tjänst även på sikt. Önskas stöd i skötselarbetet kan privatpersoner få göra avdrag från sin skatt för trädgårdsskötsel. Numera inkluderas även beskärningsarbeten. Se Skatteverkets hemsida för aktuella regler.

Skötselkalender och rutavdrag

Där intresset och tiden finns rekommenderar vi våra kunder att vara med och lära sig att sköta sin egen trädgård. Vi har haft förmånen att otaliga gånger få se hur trädgårdsintresset hos våra kunder väcks till liv, växer och frodas. Som stöd tar vi gärna fram en skräddarsydd skötselkalender för din trädgård där vi beskriver hur du bäst tar hand om din trädgård under hela året.

Vidareutveckling av trädgården

När nya hobbies växer fram, husdjur flyttar in, familjen blir större eller mindre, huset byggs om, eller en pool aplötsligt står högst på önskelistan kan det vara dags att se över designen i din trädgård.
Anledningarna till en översyn är många och en stor fördel är naturligtvis att vi redan känner din trädgård, och att vi därmed snabbt och effektivt kan hitta de bästa lösningarna för era behov. Av samma anledning tar vi oss gärna an sommarstället eller odlingslotten, så att den kompletterar din trädgård i vardagen.