Ett ögonblick...
Nu är vi tre!

Hej, jag är det senaste tillskottet i Garden by Anna teamet, och jag är en inbiten trädgårdsnörd som älskar allt som växer.

I vår lilla villaträdgård på 700 kvm så trängs gammaldags torparväxter med prydnadsgräs och grönsaker. English cottage garden möter grönsaksodlaren skulle man kanske kunna beskriva den som. Huset är från 40-talet så jag har planterat riddarsporrar, rosor, iris, pioner och veronika för att matcha stilen, men sen älskar jag stora strukturella växter som bambu, prydnadsgräs och rosenflockel så det får också några kära kvadratmetrar. Mina grönavågare-föräldrars grönsaksland satte stora avtryck i min trädgårdsuppfattning när jag var liten, så i det soligaste hörnet av vår trädgård finns odlingslådor med zucchini, ärtor, grönkål, sparris, jordärtskockor, kryddor och lite annat gott. Vilken tur då att min man är en fantastisk kock och lagar härliga sommarmiddagar med purfärska grönsaker.

När jag inte gräver i min egen trädgård så designar jag era, och försöker göra det med stor inlevelse. Det känns viktigt att trädgården verkligen fungerar för era önskningar och att stilen blir det ni önskar och det som passar till hus och omgivningar. Att få sitta med näsan i en växtbok och leta efter den perfekta pionsorten till just det där projektet och sedan skissa ner en idé på en ritning är min definition av ett fantastiskt kul jobb och jag hoppas att vi snart möts i en trädgård nära dig!

/Brita Montonen, trädgårdsdesigner hos Garden by anna


 

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin