Ett ögonblick...
Trångsund – Koppling till naturen och böljande trädäck
Stora bilden 264x264
“Verandan är färdigställd och vi är mycket nöjda med resultatet!”

Här av vi en nyproducerad villa i traditionell stil med angränsning till en härlig naturtomt. Familjen vilel ha en så stor gräsmatta som möjligt men med en naturlig koppling till skogen och ett förslag på hur nivåskillnaderna kan hanteras. I designuppdraget ingår även design av ett stort trädäck. Familjen har själva förverkligat designen steg för steg och gjort vissa delar helt på egen hand. Gräsmattan, det böljande trädäcket och den vackra muren är klar och hösten 2010 köptes växter genom oss för att plantera en stor marktäckande yta bakom muren med woodlandkänsla.

collage3

Överflödig sprängsten blev resurs
Vid vårt första besök var huset precis färdigbyggt och tomten var till stor del täckt av sprängsten. Mycket sprängsten behöves tas bort för att skapa ett tillräckligt bra jordlager till gräsmatta och planteringar. Istället för dyr borttransport har sprängstenen används i designen till vackra och naturlika murar, gångar och en praktiskt och snygg bård längs det böljande trädäcket.

Muren tar upp nivåskillnaden på ett diskret sätt och skapar en mycket stilig och passande gräns mot naturen. Öppningen i muren leder in i ett nytt “rum” som slingrande gångar genom planteringarna.

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin