Ett ögonblick...
Snyggaste komposten och personliga skärmar

Snygg kompost i corténstål från AtopiaKompost som smycke i trädgården är inte särskilt vanligt, varför många med små trädgårdar ibland väljer bort att ha en kompost. En kompost från Atopia, är lite som att köpa ett smycke till trädgården, men ett mycket funktionellt sådant. I samarbete med Florian Kynman som driver Atopia kan vi erbjuda fantastiska verk utskurna i ett flertalet vackra mönster. Komposter, skärmar, ljuspelare, stam- och rotskydd är bara några av de produkter som finns eller kan skräddarsys att passa just din trädgård. Kompostlådan består av 4mm cortenstål och kostar från 3390 kr inkl moms. Frakt tillkommer. Komposten mäter 813x813x700mm och man fäster samman den med ståltråd. Nedre delen trycks ner i marken lite. Ett stort urval av modeller hittar du på Atopias hemsida.

Skräddarsydd ljussatt skärm i corténFör den som önskar kan även ett personligt konstverk tas fram, som för en av våra kunder som nu har ett ljussatt kostverk som skapar blickfång på en mur. Formen är inspirerad med av glanskörsbär som är en av temaväxterna i trädgården.  Genom att välja eget mönster eller motiv, material samt ljussättning kan du få en personlig touch som passar just din stil och trädgård. I detta fall är skärmen också skapad av corténstål men ett flertal valmöjligheter av material skapar snabbt en annan look som tex rostfritt stål. Eftersom skärmen är ljussatt får man en upplevelse dygnet och året runt! Vi på Garden by anna kan hjälpa dig att hitta rätt modell för din trädgård, eller att ta fram en personlig lösning i samarbete med Florian.

Kompostlåda i corténFördelar med egen kompost:

  • KompostmodellerDu får en egen jordfabrik som ger jord rik på mikroliv, vilket inte kan köpas på säck!
  • Du slipper köra iväg trädgårdsavfall till sopstationen
  • Bra miljöval – genom naturlig näringsåterföring blir den konstgjorda näringsbehovet minimalt

Vi avlivar några myter om kompost:

  • “En kompost är svår att sköta” – Nej, det är inte svårt alls! I princip behöver den inte skötas alls, vilket dock resulterar i att det tar mycket längre tid till att det blir jord. Men väljer du ett bra läge för komposten, vänder den då och då för att få in luft, varvar med olika typer av avfall och vattnar om den blir torr kommer processen att gå allra snabbast.
  • “En kompost luktar illa” – En vanlig trädgårdskompost brukar sällan lukta illa. Skulle den stå väldigt illa och bli vattensjuk, eller att man skulle tillföra extrema mängder i taget av tex fallfrukt så kan dålig lukt uppstå. Men väl vald placering, och en blandad tillförsel av kompostmaterialet så ska det gå bra! Fallfrukt och liknande kan med fördel grävas ned i komposten istället för att bara läggas på komposten.

Bra komposttrix: 

  • Använd gärna tre olika kompostfack om du har plats. De behöver givetvis inte vara så snygga som Atopias, utan de flesta varianter duger bara de inte är för stora luftinsläpp som kyler ned komposten och nedbrytningsprocessen.
  • Få fart på komposten med hjälp av kompostjord från föregående år. Lite höstgödsel hjälper även till.
  • En kompost som är välskött kommer upp i höga temperaturer – det går faktiskt att koka ägg i en kompost när den jobbar som bäst! Därför kan det vara bra att odla i komposten, eftersom det blir mycket gynnsamma förhållanden.

Lycka till med din kompost! Nedan kommer fler exempel på de mönster och produkter från Atopia, samt ett unikt ljussatt ledstångsprojekt från Härnösand.

atopia_spalje_miljöbild kopia

Skulptur Sommarsalongen

Atopias skärm i äng

Magnolia sieboldii närbild

atopia_stadsparken_harnosand

Eldkorg3

Eldkorg2

 

 

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin