Ett ögonblick...
Saltsjöbaden – En smart lösning på stora nivåskillnader

afterFamiljen i Saltsjöbaden har med hjälp av Garden by anna fått en vacker och funktionell ny trädgård. Tidigare fanns inga egentliga vistelseytor i trädgården vilket gjorde att den sällan användes. Trots flera vackra uppväxta träd och andra befintliga vackra trädgårdselement var kärnproblemet att plana ytor saknades. De kraftiga slänterna var också täckta av risiga buskar som gav ett skräpigt intryck. I ritprocessen var det viktigt att matcha husets karaktär och skapa plana ytor utan stora stödmurar som stjäl uppmärksamheten.

DEN FÄRDIGA TRÄDGÅRDEN

Utmaningen med slänterna löstes genom att huvudstödmuren mot gatan göms bakom en vacker avenbokshäck. Genom dess svängning får gräsmattan en vacker form och man behöver inte använda trappor. Samtidigt gav den svängda stödmuren en möjlighet att spara en ståtlig schersmin som ramar in entrén vackert. Slänten utnyttjads även till att skapa en generös terrass med sjöglimt.

I växtvalet har vi fokuserat på vintergröna växter för att motverka det tidiga risiga intrycket och kompletterat med lättskötta marktäckare. Färgskalan är lugn för att passa med den omgivande naturtomten med ett fåtal solitärer som tex glansmiskantus som är vacker även vintertid.

SE TRÄDGÅRDEN VÄXA FRAM

I vårt bildspel (3 min) får du följa resan mot en ny trädgård. Från första spadtaget till färdiga ytor med fokus på tiden direkt efter plantering. Allra sist kan du njuta av bilder från en sånär som färdigetablerad trädgård endast 3 månader senare.

 

12345

SÅ HÄR SÅG   TRÄDGÅRDEN UT FÖRE

Före anläggningen finns få ytor för att vistas i trädgården eftersom den sluttar starkt ned mot vägen. Det finns vackra stora uppvuxna träd men i huvudsak domineras trädgården av risiga buskar. Se trädgården växa fram i detta bildspel (3 min)

before1before2before3

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin