Ett ögonblick...
Om kärlek till betong

Två väldigt olika trappor, en i betong och en i natursten. Lika snygga  fast på helt olika sätt. Mitt föhållande till betong startade på allvar när jag studerade till byggingenjör på gymnasiet. Vi var ett tight litet tjejgäng som mest hela tiden slängde oss med interna skämt om betong. På våra studentoveraller skrev vi saker som “Betong 4ever” osv… Ur denna skämtsamma inställning, kan jag nu konstatera att det vuxit någonting annat. Ibland undrar jag om det kan vara lite kärlek för jag kan stanna upp och bara beundra en trappa som den här tex.

Jag gillar betong som mest när den är riktigt vass och perfekt men även som vackert åldrad, gärna delvis täckt av tjock mossa. Tillbaka till tjejgänget. Tre av oss jobbar nära naturen eller med växter och vi har alla gått ganska krokiga vägar till där vi är nu. Sofia är landsskapsarkitekt och delar gärna med sig av expertutlåtanden till Garden by Anna. Marie har startat sitt eget lilla paradis längst ut i skärgården och driver ett vandrarhem som kallas Arholma Nord. Måste höra med dem hur deras förhållande till betongen har utvecklats 🙂

/anna – grundare av Garden by Anna

PS Häromveckan fick jag se bilder på ett unikt betonghusprojekt som jag hoppas kunna få visa upp på bloggen så småningom. Jag är fruktansvärt avundsjuk. DS

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin