Ett ögonblick...
Stockholm City – modern innergård med en vild touch

Det huvudsakliga målet var att designa en innergård som kommer att ha rum med olika funktioner, samtidigt som utrymmet är öppet med smidiga gångvägar mellan byggnaderna och att det skapas en trygg och inbjudande känsla.

 

Växter 

Valet av växter är inspirerat av naturen. Björkar med dekorativ bark och grupper av prydnadsgräs delar upp utrymmena i mindre rum. Alla växter är främst i naturliga gröna färger med en touch av purpur och violett. Vintergröna skärmar från Veg Tech skyddar privata områden på bottenvåningen och ger under alla säsonger en vacker grön fond. Det kommer att finnas lökar som blommar på våren. Vi valde snödroppar, krokus och tulpaner för att ge lite färg i början av säsongen.

 

 

 

Huvudfunktioner i utformningen 

Gemensamt område med grillplats som rymmer en mindre grupp av boende eller en mötesplats för en större grupp människor. I detta område finns ett matbord och bänk runt grillplatsen.

Några sittplatser  för 1-3 personer som skulle kunna vara perfekt för att sola, läsa bok, eller bara vänta på att någon.

–  Lunchplats  Tillgängligt för tandläkarteamet under dagtid och för de boende under kvällstid.

–  Lekplats som också kommer att vara en dekorativ del av innergården. Detta område avskiljs lätt ifrån grillplatsen med en kulle i konstgräs.

 Cykelskjul för hyresgäster och cykelställ för gäster. Samtliga dessa funktionella områden är anslutna till varandra genom naturliga gångvägar. Cykelskjulet får ett sedumtak för att det även ska vara snyggt ifrån utsikten från lägenheterna.

Den huvudsakliga inspirationen till detta har varit att skapa ett naturlig miljö med eldstad och klippblock för att de boende ska trivas och spendera mer tid på innergården.

 

Belysning av innergård med armaturer från BEGA

 

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin