Ett ögonblick...
Bästa tipsen för bra ljussättning

Ljussättning kan vara pricken över i en trädgård, och skapa en magisk upplevelse när solen gått ner. Med hjälp av bra ljussättning gör vi trädgården tillgänglig och vacker hela dygnet, att vistas i eller bara som en vacker utsikt inifrån. Här har vi plockat fram två bra klipp som ger bra grundläggande tips och som också visar på de allra vanligaste misstagen när det gäller ljussättning.

Mimo från Calabaz

 

De fem vanligaste misstagen inom ljussättning:

Egentligen borde vi i Sverige, som inte har särskilt många timmar av dagsljus under vinterhalvåret, vara världsledande på ljussättning. Men än så länge har jag inte hittat ett klipp på svenska. Så något jag vill lägga till är att i varma länder är det kalla ljuset mest populärt, och här berättar man om den härliga effekt man kan få genom att härma månens mer kalla ljus. Men i kallare klimat så är ett varmare ljus mer eftertraktat, så man ska vara mycket försiktig när man väljer ljustemperatur så att man får den effekt som man är ute efter.

Lycka till!

/anna – trädgårdsdesigner och grundare av Garden by anna

PS De läckra lysande “stenarna” heter mimo och kommer från calabaz.se Ljussättningsförslag är en av våra vanligaste tjänster och för att förverkliga planerna har vi flera skickliga ljusdesigners i vårt nätverk.

Dela:
Dela på FacebookDela på TwitterDela på Linkedin